Vuosaari

Vuosaarelle vuolasta kiitosta

Me kysyimme, te vastasitte: “Mikä sinun mielestäsi on parasta Meri-Rastilassa, Rastilassa tai Vuosaaressa?” 

AsuntoSatama LKV:n 15-vuotiaat kesäduunarit pyysivät Vuosaaren FB-ryhmässä kommentteja Vuosaaren parhaista puolista. Saamamme palaute ylitti kaikki odotukset: vastauksia tuli yli 250. Lämmin kiitos kaikille avusta.

 

Vuosaaresta puhuttaessa monella tulee ensimmäiseksi mieleen Vuosaaren uskomattoman upeat ulkoilualueet ja meren välitön läheisyys. Tarkemmin mietittäessä Vuokki tuo alueella nyt asuville 40 000 helsinkiläiselle mieleen lukuisia positiivisia asioita. Ei siis mikä ihme, että alue on nykyisin monen asunnonostajan unelma asuinalueeksi.

Uutelan luonto on parasta Vuosaarta

Uutelan luonnonsuojelualue on yksi Vuosaaren tunnetuimmista paikoista ja vetovoimatekijöistä. Uutelan ulkoilureitit ja neljän kilometrin mittainen luontopolku saavat kiitosta ja niiden toivotaan säilyvän myös tulevaisuudessa. Onneksi Uutelassa sijaitseekin luonnonsuojelualueita ja arvokasta upeaa luontoa.

”Luonnonläheisyys ???? ja se pitää säilyttää”, vaatii Réka Lelkes kommentissaa.

Meren läheisyys ja Aurinkolahden uimaranta luovat alueelle omanlaatuisen ja idyllisen maiseman. Vuosaaren Rivieraksikin tituleerattu Aurinkolahden rantabulevardi saa alueen asukkailta vuolaasti kehuja.

Terhi Koskela kiteyttää Vuosaaren parhaat puolet seuraavasti: ”Kartanonkentän ja Heteniitynkentän ympäristöt: löytyy harrastusmahdollisuuksia ihan kaikille.”

Vanhan Vuosaaren kaavoitus ja rakenne saa myös kehuja. Vanhan Vuosaaren urheilu- mahdollisuudet ja väljä rakentaminen saa kiitosta.

Päivi Istalan mielestä Vuosaaressa parasta olevan Keski-Vuosaaren 60-lukulainen väljä kaavoitus.

Telle Takalan kanta on selvä: ”Kallahti vaan on niin PARAS! Luonto, meren tuoksu.”

Kehuja Vuosaarelle

Vuosaari valittiin muutama vuosi sitten äänestyksessä Suomen ja Helsingin viihtyisimmäksi kaupunginosaksi. Ei siis ollut mikään ihme, että kysyttäessä Vuosaaren FB-ryhmästä irtoaa yli 250 ylistävää kommenttia. Kiitosta saivat kaikki Vuosaaren asuinalueet Meri-Rastila, Rastila, Ramsinranta, Kallahti… Aurinkolahdesta teimme eri oman jutun.

Kokosimme jutun loppuun teiltä saamiamme kommentteja Vuosaaresta.

”Saaresta, jossa on hienot merimaisemat, Uutelan ulkoilualueet ja Aurikolahden uimaranta ei tarvitse etelään matkustaa. Voit kävellä suoraan rannalle ja nauttia maisemista”, ohjeistaa Susanna Ånäs.

”Linnunlaulu kuuluu ikkunasta nytkin. Meri ja Uutela”, toiteaa puolestaan Maria Palu.

Sari Kurkaa-Kiven mielestä parasta Vuosaaressa on Meri, luonto, satamat, rannat ja saaret ympärillä.

”Vielä on säilynyt luonnonpuistot ja palvelut, lähiötoiminta lähellä. Voisiko kauniinpaa olla missään muualla, vielä lähellä stadia ??”, hän kiittää.

Kiitosta Vuosaaren liikenneyhteyksille

Hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella on hyvä asua. Vuosaari on metroradan varrella ja asemaa palvelee laaja liityntäverkosto, niin bussein kuin pyörällä on asema helppo saavuttaa. Kesällä 2021 alueelle on laajentunut tunnetut kaupunkipyörät ja verkosto kattaa koko Helsingin ja radan varrella olevan Espoon.

Hanna Cederberg kirjoittaa liikenneyhteyksistä seuraavasti:

”Meri ja luonto tulevat ekaksi mieleen. Toisekseen hyvät kulkuyhteydet julkisilla ja omalla ajoneuvolla, jolle myös löytyy pysäköintimahdollisuuksia. Lisäksi Vuosaaren palveluissa saa iloista asiakaspalvelua?? ja alueelta löytyy kaikki tarvittava.

Oili Kirsi Jones ihastunut vastikään avattuun uuteen ravintolaan

”Kaunis Vilamo ravintola upealla paikalla Solvikinkadulla!”

 

TEKSTI: Noa Lindqvist
KUVAT: Inna Zvedeva

Vuosaari valittiin 2017 parhaaksi kaupunginosaksi

Suomen Kotiseutuliiton päättämä Vuoden kaupunginosa on valittu vuodesta 2001 lähtien. Kilpailussa etsitään viihtyisää, perinteitään vaalivaa kaupunginosaa, jossa on monipuolista yhteisöllistä toimintaa ja hyvä asua.

Vuosaari valittiin Suomen parhaaksi kaupunginosaksi vuonna 2017. Helsingistä aiempina vuosina ovat voittaneet Roihuvuori, Tapanila, Kontula ja Käpylä.

Vuosaarelle vahva OSTA -suositus

Vanhan Vuosaaren isot taloyhtiöt ovat Helsingin ja Suomen rikkaimpia. Niillä on jopa kymmenien miljoonien omaisuus isoissa hehtaaritonteissa. Yhtiöt on hyvin ammattimaisesti hoidettuja. Hinnat ovat 2010-luvulla laahanneet jäljessä ja jossain vaiheessa ne räjähtävät nousuun. Vahva OSTA -suositus sijoittajille. Viiden prosentin vuokratuoton lisäksi tarjolla kymmenien prosenttien arvonnousu 2020-luvulla.

Vuosaaren Rastilan alue tulee lähitulevaisuudessa pesemään kasvonsa. Korkeasti koulutetut maahanmuuttotaustaiset sinkut ja perheet ovat ihastuneet alueeseen ja sijoittaneet omistusasuntoon Meri-Rastilassa.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.

Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Vuosaaresta

Vuosaari 2

Vuosaari 3

Vuosaari 3

Vuosaari 4

Vuosaari 5

Vuosaari 6