Tikkurila

Tikkurila on Vantaan keskus

Tikkurila tuttavallisemmin Tiksi on Itäisen Vantaan keskus ja kehittyvä aluekeskus. Kasvava kaupunki tuo mukanaan uusi palveluita. 

Tikkurila kasvaa ja kehittyy.

Kaupungin kehittyessä on myös kaupunkikuva uudistunut huomattavasti. Tikkurila viimeisen kymmenen vuoden aikana on muuttunut eikä kasvulle ole näkyvissä loppua. Tulevaisuuden Tiksin maisemia voimmekin katsoa vain havainnekuvien kautta. Kaupungin kehittyminen ei sentään jää vain rakennuksiin, vaan padon purun jälkeen rakennettiin viihtyisä rantaraitti ja Tikkurilan kirjaston puistoa on kehitetty viime vuosina.

Keravanjoen tarjoamat rauhalliset ja viihtyisät ulkoilumahdollisuudet on Tikkurilassa suosittuja. Viihtyisän joen rannalla olevia hiekkapolkuja voi kulkea molemmin puolin mukavassa miljöössä jalan kuin pyörällä.

Pauliina Niemi: “Jokialue Heurekan edessä. Ihana mennä sekä kävellen että pyöräillen. Kaunis koski houkuttelee lämpimänä kesäpäivänä jäätelölle.”

Kunta rajan tuntumassa

Vantaan ja Helsingin rajana toimii pitkälti virtaava Keravanjoki ja lännessä Vantaanjoki. Tikkurila on siis aivan Helsingin tuntumassa hyvien yhteyksin varrella. Tikkurila sijaitsee vain 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Vuoroväli on tiivis ja junan kyytiin voi nousta viiden minuutin välein. Asemalta on myös laadukkaat ja toimivat yhteydet ympäri Vantaata. Elokuussa Tikkurilan läpi alkaa kulkemaan runkolinja 570, joka tulee korvaamaan suositun linjan 562. Alueelle kaavaillaan myös ratikkaa.

Anne Tolonen: “Tikkurilassa kaikki palvelut ovat lähellä, juna-asemalta pääsee lähtemään mihin suuntaan vain, hyvät bussiyhteydet lisänä, kaupat ja palvelut, upeat ulkoilumahdollisuudet, kasvava kaupunki, jossa on ilo asua.”

Tikkurilasta löytyy niin pankit kuin kaupatkin. Kaikki päivittäiset asiat saa hoidettua ja Satu Karlsson tiivistääkin kaiken hyvin yhteen lauseeseen: “Tikkurilassa on kaikki mitä tarvitset.”

Elina Väätäinen: “Hyvä fiilis, kaikki palvelut löytyy aina läheltä ja matkustaminen minne tahansa on mahdollista ja helppoa; junat pysähtyy Tiksissä ja vievät minne vain ympäri Suomea ja jopa Venäjän puolelle sekä lyhyt matka lentoasemalle, jossa vain taivas on rajana. Keskelle kaikkea mutta silti rauhallisempi kun Helsinki!”

Tikkurila on kokenut kasvojenkohotuksen, kun vanhoja rakennuksia on purettu ja uusia rakennettu tilalle. Kuitenkin vanhaa rakentamista on pyritty säästämään ja tässä mielessä myös tiettyjä peruselementtejä on pidetty samana. Kaupunki kehityksessä on pyritty huomioimaan kasvavan kaupungin tarpeet ja maan käyttöä on tehostettu.

Leena Vepsäläinen:
“Sopivasti vanhaa ja uutta. Kaikki tarvittavat palvelut löytyy.”

 

TEKSTI: Noa Lindqvist
KUVAT: Noa Lindqvist

Kommentteja Tikkurilasta

“Meren läheisyys, paljon 50-60-luvun kaunista ja väljää rakennuskantaa, asukkaat aktiivisia järjestämään tapahtumia, paljon hyviä keikkoja normitilanteessa.”

Maija Helena

“Tunnelma. Vanhat puut ja luonnon läheisyys silti urbaanissa kaupunginosassa.”

Ninni Kuusela

“Yhteisöllisyys, palvelut pelaa ja lyhyt kävelymatka Itikseen ja Hertsikaan.
Metsät, meri, siirtolapuutarha, kirsikkapuut ja mitä vielä?”

Sanna Haavisto

“Yhteisöllisyys on ykkönen Roihuvuoressa, meren läheisyys, tapahtumat, hyvät yhteydet Itäkeskukseen ja keskustaan ja paljon muuta.”

Tarja Meriluoto

Tikkurilan kasvulle ei näy loppua

Tikkurilassa vanhojen asuntojen hinnat ovat nousseet viimeisen kymmenen vuoden aikana 41 %. Kehitys on ollut kovaa, mutta tasaista. Syitä Tikkurilan kasvuun on lukuisia. Merkittävimpänä tekijänä voidaan pitää vanhojen toimitilojen purkua seurannutta massiivista uudis- ja täydennysrakentamista. Loppua kasvulle ei tällä hetkellä ole näkymässä. Nyt käsittelyssä on Tikkurilan kaavarunko. Tikkurin ympäristön rakentamisesta käydään laajaa keskustelua. Uudistuotannon kasvulle ei tällä hetkellä ole näkyvissä loppua. Viihtyisäksi kiitelty Tikkurila jatkaa kasvua pitkälle 2020- ja 2030-luvuille.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.

Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Tikkurilasta

Tikkurila 1

Tikkurila 2

Tikkurila 3

Tikkurila 4