Tapiola

Tapiola on monille Espoossa Se ainoa oikea

Tapiola on Espoon merellinen aluekeskus. Vastikään rajusti uudistunut Tapiola on vahvistanut asemaansa Espoon ”henkisenä päätaajamana” ja kasvattanut samalla asemaansa Westendin ja Haukilahden kustannuksella halutuimpana asuinalueena.

Tapiola sijaitsee metroradan varrella palveluiden keskellä. Uusi kauppakeskus Ainoa tarjoaa laajat ja laadukkaat kauppa- ja ravintolapalvelut.

Tapiolan palvelutarjonta on yksi Espoon parhaista ja Helsingin keskustakin on alle 15 minuutin metromatkan päässä päässä.  Se sijaitsee joukkoliikenteen kannalta erinomaisella paikalla. Metron liityntäyhteydet tarjoavat laajat yhteydet ympäri Espoota.

Tapiola ympäristöineen tarjoaa hyvät olosuhteet ulkoilua ja liikuntaa harrastaville. Alueella palvelevista toimijoista mainittakoon Metro Areena, jossa järjestetään isoja urheilu- ja kulttuuritapahtumia. Alueen oma venesatama Otsolahti tarjoaa turvallisen paikan veneen säilytykseen. Otsolahden ympäristössä on viihtyisää ulkoilualuetta ja merellinen rantaraitti tarjoaa upeat ulkoilumahdollisuudet etelä-Espoossa.

Kulttuuria löytyy yllin kyllin ja perinteinen Kino Tapiola herättää kiitosta asukkaiden keskuudessa. Se on perinteikäs 1950-luvun elokuvateatteri, joka tarjoaa laajan ja elämyksellisen kokemuksen. Espoon Kulttuurikeskus myös sijaitsee Tapiolassa ja tarjoaa elämyksiä vauvasta vaariin.

Elisa Nylund: “Tapiolassa voi tuntea vielä aidon 1950- ja 60-luvun tunnelman, kun kävelee Tapiolan uimahallin, Tapiolan lukion, Leimuniityn, Kaskiniityn, Silkkiniityn sekä Otsolahden alueella. Vanha Kino Tapiola ja vallihaudat Neulaspolun läheisyydessä. Lähellä oleva luonto ja meri. Kauniit istutukset.”

Emmi Kärnä: “Ihanat lehdot.”

Ritva Lilleberg: “Turvallisuus, Silkkiniityt, viljelypalstat, meri ja melkein kaikki. Kunhan laittavat vihreää myös uuteen keskustaan.”

Taina Laane: “Tapiolasta löytyy ihan kaikki. Siksi Tapiola.”

Marko Haaksiala: “Parasta on oma vene oman kylän satamassa Otsolahdessa.”

Tapiolassa yhdistyy hienosti uusi ja vanha rakentaminen toisiaan tukien.

Jenni Koskinen: “Kyllä se on kokonaisuuden harmonisointi Tapiolan hengessä kauniiden rakennusten ja luontokohteiden ympäröimänä: uimahalli, Kino Tapiola, silkkiniitty, otsonlahti, taskumattitalot ja keijuniitty.”

Petriina Mannelli: “Rantaraitti ja isot puistoalueet.”

 

TEKSTI: Noa Lindqvist
KUVAT: Noa Lindqvist

Kommentteja Tapiolasta

“Meren läheisyys, paljon 50-60-luvun kaunista ja väljää rakennuskantaa, asukkaat aktiivisia järjestämään tapahtumia, paljon hyviä keikkoja normitilanteessa.”

Maija Helena

“Tunnelma. Vanhat puut ja luonnon läheisyys silti urbaanissa kaupunginosassa.”

Ninni Kuusela

“Alue on niin monimuotoinen; on kauppakeskus, allas, nurmea, viljelypalstat ja paljon muuta.”

Heli Paloheimo

Tapiolassa tilipussiin +50%

Tapiola on vapautumassa koko kylän elämän sekoittaneesta jättiremontista. Se onkin viime aikoina vahvistanut asemaansa verrattuna etelä-Espoon toisiin luksusalueisiin (Westend-Haukilahti). Tapiolassa käytettyjen asuntojen neliöhinnat ovat kymmenessä vuodessa kivunneet tasaiseen tahtiin 5 prosenttia vuodessa. Se, mikä kymmenen vuotta sitten maksoi 3500-3800 euroa, maksaa nyt postinumerosta riippuen 5200-6300 euroa. Onneksi olkoon teille, jotka ymmärsitte sijoittaa Tapiolaan 2010.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.
Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Tapiolasta

Tapiola 1

Tapiola 2

Tapiola 3

Tapiola 4