Roihuvuori

Roihuvuori on tulikuuma

Vuosaaren ja Herttoniemen naapurissa Iloisessa Idässä sijaitseva Roihuvuori on tällä hetkellä yksi Helsingin ylivoimaisesti kuumimmista, halutuimmista asuinalueista. Se on 2020-luvun Kallio. Asuntojen hintakäyrät osoittavat kaakkoon ja myyntiin tulevat neliöt käyvät ennätyksellisen nopeasti kaupaksi.

Roihuvuori tunnetaan Helsingin kauneimmista ja parhaista puistoista. Puistoista kuuluisin on Roihuvuoren japanilaistyylinen kirsikkapuisto. Se vetää joka kevät tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä Roihuvuoreen ihmettelemään kirsikkapuiden maagista kukintanäytelmää.

Yksi Roihuvuoren maamerkeistä on suuri, sienen tapainen vesitorni, joka on rakennettu 70-luvulla.

Roihuvuoresta löytyy paljon laadukkaita palveluja: kirjasto, pesäpallokenttä ja liikuntapuisto. Roihuvuoresta löytyy hauskoja ja omaperäisiä tien nimiä, kuten Tuhkimontie, Keijukaistenpolku, Satumaanpolku ja Vuorenpeikontie.

Facebookissa kysyimme Roihuvuori-ryhmässä, mitkä ovat Roihuvuoren parhaat puolet. Saimme paljon vastauksia, ja kaikissa tuli ilmi asukkaiden rakkaus ja into Roihuvuorta kohtaan.

Ilmapiiri parasta Roihuvuoressa

Ilmapiiri on monen mielestä parasta Roihuvuoressa.

Katriina Kotiranta ja Maija Kurki toteavat, että parasta Roihuvuoressa on kylän ilmapiiri. Susanna Kurki-Remonen vertaili Roihuvuorta pieneen kirkonkylään, jossa kaikki tarpeellinen on sopivasti lähellä.

Monissa kommenteissa rauhallinen ilmapiiri, luonnon läheisyys, moninaisuus ja hyvät kulkuyhteydet saivat kiitosta. 24/7 Alepa ja aukioloaika 24/7 oli myös joillekin hyvä puoli. Ninni Kuusela kuitenkin huomautti siitä, että Roihuvuori on luonnon läheisyydestä huolimatta urbaani kaupunginosa.

TEKSTI: Victor Ocampo
KUVAT: Victor Ocampo

Kommentteja Roihuvuoresta

“Meren läheisyys, paljon 50-60-luvun kaunista ja väljää rakennuskantaa, asukkaat aktiivisia järjestämään tapahtumia, paljon hyviä keikkoja normitilanteessa.”

Maija Helena

“Tunnelma. Vanhat puut ja luonnon läheisyys silti urbaanissa kaupunginosassa.”

Ninni Kuusela

“Yhteisöllisyys, palvelut pelaa ja lyhyt kävelymatka Itikseen ja Hertsikaan.
Metsät, meri, siirtolapuutarha, kirsikkapuut ja mitä vielä?”

Sanna Haavisto

“Yhteisöllisyys on ykkönen Roihuvuoressa, meren läheisyys, tapahtumat, hyvät yhteydet Itäkeskukseen ja keskustaan ja paljon muuta.”

Tarja Meriluoto

Tulikuuma kirsikkakylä

Onneksi olkoon, jos ostit kymmenen vuotta sitten asunnon Roihuvuoresta. Viime vuosikymmenellä koettu Kallio-liike on nyt Roihuvuoressa. Hinnat ovat nousukiidossa, myyntiajat lyhyet. Se, että suurin osa asunnoista sijaitsee vuokratonteilla, ei tunnu hidastavan tahtia.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.

Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Roihuvuoresta

Roihuvuori 2

Roihuvuori 3

Roihuvuori 3