Punavuori

Punavuori on Rööperi

”Punavuori on Helsingin keskustan hienoimpia kaupunginosia. Punavuoresta löytyy äärimmäisen hienoja taloja ja puistoja. Punavuoresta löytyy hienoja kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat keskustan tapaan kaikki käden ulottuvilla.”

Näillä paljon kertovilla sanoilla Tuula Perho kuvasi Punavuoren FB-ryhmässä kotikontujaan.

Kivijalkakaupat ja pienet kaupat Punavuoressa nousivat myös tärkeäksi asiaksi AsuntoSataman kesäduunareiden suorittamassa mielipidetutkimuksessa, jonka saama vastaanotto ylitti kaikki odotukset.

Petra Suur-Palon mukaan arkkitehtuuri, raitiovaunureitit ja kivijalkaliikkeet ovat parasta Punavuoressa.

”Punavuori on keskustassa. On selvää, että kaikki mahdolliset palvelut, terveysasemasta baareihin, ovat lähellä. Sinebrychoffin puisto upeine torneineen ovat tärkeitä paikkoja”, luettelee Vilma Vartiainen.

Annamária Móricz-Rouhinen puolestaan kirjoitti, että hänelle parasta Punavuoressa on läheisyys mereen, puhdas ilmanlaatu sekä eloisa ja mukava henki.

Kauniit talot ja puistot – samoin yhteisöllisyys ja ystävälliset asukkaat – nousivat useissa kommenteissa valokiilaan.

Seppo Luodolle Punavuoren värikäs historia on lähellä sydäntä.

Poimittuja kommentteja Punavuoresta

Arkkitehtuuri, ratikkareitit ja ihanat kivijalkaliikkeet. –Petra Suur-palo

Koffin puiston lauantai-karaoke. –Elmer Tuominen

Meren läheisyys, lyhyet välimatkat. Pääsee kävellen tai pyörällä kesä-Hesassa. Runsas kahvila – ja ravintolatarjonta. Hienot vanhat rakennukset. Yhteisöllisyys. –Salla Pallaspuro

Arkkitehtuuri ympärillä, pienet sympaattiset puodit ja kahvilat ja raitiovaunun kolina. Sopivasti kaupunkia ja hulinaa, mutta tarjoaa kuitenkin myös vehreyttä ja merta. –Julia Tikkarinen

Tunnelma. –Laura Ruotsalainen

Vehreys, persoonalliset ihmiset ja eläväinen henki. –Laura Pääkkönen

 

TEKSTI: Victor Ocampo, Susan Luukkonen, Olivia Das Bhowmik
KUVAT: Noa Lindqvist

Punavuori on merenrannan läheisyydessä

Nykyisten Sepän- ja Punavuorenkatujen välillä olleita rantakallioita nimitettiin 1600-luvun asiakirjoissa nimellä Rödberget niiden punertavan värin vuoksi.

Punavuoren itäosa on vanhaa kerrostaloaluetta, länsiosa eli “Rööperi” oli 1800-luvun lopulla työväen asuttamaa omaleimaista puutaloaluetta, mutta nykyisin puutalojen tilalle on rakennettu kerrostaloja.

Rööperissä komea hinnannousu +46%

Kultahammasrannikon välittömässä läheisyydessä Punavuoressa – etelä-Helsingin ”Kalliossa”- asuntojen omistuspohja on radikaalisti erilainen kuin Ullanlinna-Eira -alueella. Kapitalistit vaihtuvat Merimiehenkadun pohjoispuolella positiivisessa mielessä rennoiksi ”hipstereiksi”. Punavuoressa ei ole sijaa tiukkapipoisuudelle, mutta tuhti nippu riihikuivaa täälläkin tarvitaan lähdettäessä asuntokaupoille. Punavuoren hinnankehitys ei kalpene Ullanlinnalle. Käytettyjen asuntojen neliöhinta kipusi viime vuosikymmenellä vajaasta 6000 eurosta yli 8300 euroon. Onneksi olkoon sinulle, joka olet sijoittanut Rööperiin.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.

Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Punavuoresta

Punavuori 1

Punavuori 2

Punavuori 3