Lauttasaari

”Lauttasaari on vähän niin kuin Irlanti”

Lauttasaari on yksi niistä Helsingin kaupunginosista, joissa asuntojen hinnat ovat olleet tällä vuosituhannella iloisesti laukalla. Syy tapahtuneeseen on yksinkertainen: pienessä merellisessä, puistomaisessa saaressa on hyvä asua ja elää. Työpaikkojakin saaresta löytyy 7000.

Metroasemaa odotettaessa rakentaminen ja asuntojen hinnat lähtivät 2000-luvun alkupuolella vahvaan nousuun. Metroaseman rakentamisen yhteydessä Lauttasaaren vanhaksi käynyt ostokeskus uusittiin vastaamaan kasvavaa kysyntää.

Meri ja purjehdus ovat asioita, jotka liittyvät saumattomasti elämään Lauttasaaressa. Venesatama ja siellä ravintolapalveluja tarjoava Blue Peter lienevät tuttuja suurimmalle osalle pääkaupunkiseudulla asuvista.

AsuntoSatama LKV:n 15-16-vuotiaat kesäduunarit kysyivät FB-ryhmältä saaren parhaita puolia. Saamamme satojen kommenttien määrä osoittaa tietyllä lailla sitä paljon kehuttua Lauttasaari-henkeä.

Kommentteja:

”Kaupunki kaupungin sisällä, kaikki palvelut lähellä. Meri ja rannat”, kiteyttää kymmenien muiden vastaajien tavoin Anne Kjelmann.

”Ihanat lenkkireitit ja hyvät taukopaikat” (Marjo Höglund)

”Oikeastaan mitään sen enempää saaresta tietämättä tuli muutettua tänne ihan vain yleisen fiiliksen perusteella. Kaikki, jotka ikinä puhuivat Lauttasaaresta, ovat kertoneet tarinaa onnellisesta saaresta. Täällä on hyvä olla. Meri, lenkkipolut, urheilumahdollisuudet, palvelut ja ihmisten asenne.” (Eleonora Schirmer)

”Uusi silta ehdottomasti ja tietenkin Kasinonranta.” (Iida Laamanen)

”Meri, ystävälliset ihmiset ja rauhallisuus.” (Krista Lähteenmäki)

”Meren läheisyys on tärkeä. Puistot ovat kauniita ja vihreitä, hyvinhoidettuja. Olen aina tuumannut, että tämä vihreä saari on vähän niin kuin Irlanti.” (Marit Ristola)

”Kävely matalan veden aikaan Sisähattuun.” (Stefan Salonen)

”Meri, kirjoitettuna isolla ja pienellä alkukirjaimella. Lapsenlapseni, jonka lauttasaarelaiset vanhemmat nimesivät meren ja veneilyn innoittamina.” (Raili Eskelinen)

”Kylämäisyys, aktiivisuus ja luonto.” (Marja Kuosma)

”Sininen ja vihreä” (Baba Immonen)

 

TEKSTI: Noa Lindqvist
KUVAT: Noa Lindqvist

Kommentteja Lauttasaaresta

“Sininen ja vihreä.”

Baba Immonen

“Stränderna, havet, barnvänligheten.”

Niklas Häggblom

“Luonto, meri, ryssän kärki. Ravintola Casamare ja Blue Peter.”

Eeva Hollo

“Lauttasaari is a quiet and beautiful little village within the city. As soon as you step on the island you are surrounded by forest and gardens with apple trees. The nearby sea brings up the last glitters to the overall magic.”

Caroline Clement

Lauttasaaren vetovoima uskomaton

Päätös Länsimetron rakentamisesta Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espooseen oli piristysruiske Lauttasaaren asuntomarkkinoille. Hinnat lähtivät heti nousuun ja tasainen 5-6 prosentin nousu on jatkunut länsimetron rakentamisvuosina 2010-luvulla pohjois-Lauttasaaressa. Kymmenen vuotta sitten hinnat olivat etelä-Lauttasaaressa Vattuniemen -alueella 20 prosenttia korkeammat kuin pohjoisessa. Nyt tilanne on tasoittunut ja viime aikoina vahvan uudistuotannon siivittämänä pohjoisen alueen käytettyjen asuntojen keskihinta on korkeampi kuin Vattuniemen keskihinnat.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.

Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Lauttasaaresta

Lauttasaari 1

Lauttasaari 2

Lauttasaari 3

Lauttasaari 4

Lauttasaari 5

Lauttasaari 6

Lauttasaari 7

Lauttasaari 8

Lauttasaari 9

Lauttasaari 10