Aurinkolahti
 

Aurinkolahti on Suomen Riviera

Aurinkolahti on 2000-luvulla rakennettu Itämeren rannalla sijaitseva Vuosaaren sydän. Se tunnetaan yhdestä Helsingin parhaasta uimarannasta ja kauniista upeasta rantakadusta. Sieltä lähtevät Helsingin upeimmat ulkoilureitit Uutelaan ja Kallahteen.

Me kysyimme, te vastasitte: “Mikä sinun mielestäsi on parasta Aurinkolahdessa?”

AsuntoSatama LKV:n 15-vuotiaat kesäduunarit pyysivät Aurinkolahden FB-ryhmässä kommentteja alueen parhaista puolista. Yllätyimme iloisesti kun 3300 jäsenen ryhmästä puolitoista sataa innostui auttamaan ja kommentoimaan asiaa.

Suurin osa kommentoijista on kehui uimarantaa sekä Aurinkolahden läheisyyttä eri luontokohteisiin.

Eija Paul kiittelee Aurinkolahden palveluja, jotka ovat suurimmilta osin kävelymatkan päässä. Sari Jolkka puolestaan on ihastunut Aurinkolahden monipuoliseen eläimistöön (puput, kauriit ym.).

”Aurinkolahti on hyvä paikka kaikille lemmikeille ja heidän ystävilleen”, vakuutetaan Facebookissa.

Aurinkolahdessa monipuolisesti liikuntapaikkoja

Alueella asuvien on helppo harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja kuten uimista ja veneilyä. Alueelta löytyy useita korkeatasoisia ulkoliikuntapaikkoja: ulkokuntosali, koripallokenttä sekä lasten leikkipuistoja.

”Toinen tärkeä asia aurinkolahtelaisille on ystävälliset ihmiset, hyvä yhteisöllisyys ja rento tunnelma”, tiivistää Sari Toropainen.

Outi Kittin mukaan ihmiset Aurinkolahdessa ovat hyväntuulisia ja juttelevat tuntemattomillekin.

Pakko kokea: Kahvila Kampela

Yksi Aurinkolahden ehdottomasti rakastetuimmista asioista on Kahvila Kampela. Pieni yritys, isot teot. Useita palkintoja saanut kahvila järjestää Diinan-yrittäjän johdolla vuosittain kaksi suurtapahtumaa, joista on valtava ilo aurinkolahtelaisille ja kaikille helsinkiläisille.

Joulupolku on parhaina vuosina houkutellut Uutelan jouluiseen metsään kymmeniätuhansia vieraita. Syyskesäiseksi vetonaulaksi on muodostumassa venetsialaiset.

”Kahvila Kampela, josta saa perinteistä ja maukasta lohikeittoa ja muut rannan kivat kahvilat ja terassit”, ylistetään FB-ryhmässä.

 

TEKSTI: Victor Ocampo, Susan Luukkonen ja Olivia Das Bhowmik
KUVAT: Jussi Jyvälahti

Kommentteja Aurinkolahdesta

“Pieni kylä kaupungin sisällä. Meri, metsät ja ihmiset.”

Aino Raike

“Mahtava yhdistelmä luontoa, kaupunkia, palveluita ja rantaelämää.”

Joona Salonen

“Huolellisesti suunniteltu kokonaisuus meren ja luonnon läheisyydessä, loistavien palvelujen ja liikenneyhteyksien päässä! Täällä on kaikki mitä tarvitset!”

Minna Tiainen

“Monipuoliset palvelut, metro, hienot ulkoilumaastot ja meri tottakai.”

Reija Ala-Peijari

“Meri, metsät, hyvin hoidetut luontopolut. Lähistöltä löytyy lähes kaikki palvelut: kirjasto, terveyskeskus, liikuntatilat, ruokakaupat. Myös metroyhteys tärkeä.”

Eija Paul

Suomen Rivieralla tasaista nousua

Suomen Rivieralla, Vuosaaren sydämessä rakastetulla ranta-alueella Aurinkolahdessa tehtiin vuonna 2020 ennätyksellisesti kauppoja. Hinnat ovat olleet alueella maltillisessa nousussa. Alueen himotuimpia koteja ovat pientaloalueen rivitalot. Niitä jonotetaan.

Myytyjen asuntojen määrä 2010-2020.

Käytettyjen asuntojen neliöhinnat.

Kuvat kertovat Aurinkolahdesta

Aurinkolahti 1

Aurinkolahti 2

Aurinkolahti 3

Aurinkolahti 4

Aurinkolahti 5

Aurinkolahti 6

Aurinkolahti 7

Aurinkolahti 8

Aurinkolahti 9

Aurinkolahti 10

Aurinkolahti 11

Aurinkolahti 12

Aurinkolahti 13