AsuntoSatamasta luksuspalvelua omakotitalon myyjille

Suomen AsuntoSatama LKV ja Suomen Talokatsastus  ovat luoneet omakotitalon myyjille palvelupaketin, joka aloitetaan Talokatsastuksen ammattimiehen suorittamalla kuntotarkastuksella. Sen jälkeen AsuntoSataman LKV-tiimin laati omakotitalosta myyjälle / perikunnalle arviokirjan talosta.

”Olemme huomanneet, että tällainen marssijärjestys on nykyisin omakotitaloa myytäessä paras. Kuntotarkastuksen jälkeen mietitään yhdessä hinta ja polkaistaan myynti käyntiin”, toteaa AsuntoSataman johtaja Erkki Murto-Koivisto.

”Pankit ovat viime vuosina kiristäneet merkittävästi kiinteistökauppojen rahoitusta. Pankit haluavat nähdä omakotitalon kuntokartoituksen ennen kuin antavat sitovan lainatarjouksen. Meillä kaatui viime vuonna kaksi isoa kauppaa kun pankki kuntotarkastuksen luettuaan ilmoitti tylysti ”niet”. Paha mieli siinä tuli kaikille: myyjälle, ostajalle ja tietysti välittäjälle”, hän myöntää.

Omakotitalon kuntotarkastuksen hinta vähennetään välityspalkkiosta

Kuntotarkastus maksaa omakotitalon iästä ja kunnosta riippuen 1350-1950 euroa. Uusi, iso muutos vanhaan käytäntöön on se, että myyjän sijasta laskun maksaa kiinteistönvälittäjä.

”Meille on tärkeää, että kuntotarkastus tehdään ennen myyntiä. Olemme siksi valmiit vähentämään sen hinnan kaupantekotilaisuudessa välityspalkkiosta. Se, että välittäjä pääsee tutustumaan huolellisesti 3-4 tuntia kuntotarkastajan johdolla myytävään kohteeseen ennen myyntiä, on korvaamattoman tärkeää. Tietää mitä myy.”

Katso video ja tutustu AsuntoSataman ja talokatsastuksen uuteen palveluun.

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ